Vai esi ievērojis, kur tavam kaķim vislabāk patīk gulēt? Viņš to izvēlas ļoti īpaši un lūk, ko tas patiesībā nozīmē!

Dīvāns. Palodze. Netīrās veļas kaudze. Kaķiem ir īpašs veids, kā atrast mājīgu guļvietu. Un ir astoņi faktori, pēc kuriem viņi meklē un ir uzzināts ko tas patiesībā nozīmē. 

Drošība

Mājas kaķēniem joprojām ir saglabājušies instinkti. Tāpēc vispirms un galvenokārt viņi meklē drošu vietu, kur gulēt. Ideālā gadījumā kaķim jābūt aizsargātam no trim pusēm, no vienas puses ar skatu (ienaidnieka uzbrukuma gadījumā), no otras – ar glābšanās ceļu.

 

Temperatūras režīms

Izvēli ietekmē arī laika apstākļi mājoklī. Ja ir caurvējš un grīda kļūst auksta, mājdzīvnieks dosies gulēt tuvāk pieejamam siltuma avotam – radiatoram, krāsnij, saules gaismai uz palodzes vai iemīļotam saimniekam. Savukārt dienas karstumā tas vienmērīgi pārvietosies uz flīzēto grīdu vannas istabā un var pat aizmigt izlietnē.

 

Īpašumtiesības

Ja mājā vienlaikus dzīvo vairāki kaķi un pat suņi, teritorijas sadale ir neizbēgama. Un mājdzīvnieks gulēs tikai piešķirtajā teritorijā saskaņā ar hierarhiju, izvēloties ērtāko vietu.

Atklāju noslēpumu, kā viegli noņemt rūsu no jebkuras vannas istabas virsmas

Ērtības

Protams, ka kaķi meklē ērtu guļvietu. Taču pat nemēģiniet šajā gadījumā saprast kaķu loģiku – šeit viss ir atkarīgs no mājdzīvnieka individuālajām īpašībām.

Lasi vēl: Šīm trim zīmēm aprīļa beigās un maija sākumā gaidāms grūts un pārbaudījumiem pilns laiks

Dažiem kaķiem patīk gulēt uz pūkainām segām un spilveniem, bet citi jūtas pavisam ērti, izstiepjoties uz grīdas pat bez gultasveļas.

Bet ko šis viss patiesībā nozīmē? Lūkosim!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment